Καλώς ήλθατε

Σε κτίριο τουλάχιστον 400 ετών, στεγάζεται εδώ και χρόνια «Το Καφενείο».

Κατά καιρούς ήταν κύρια κατοικία πολλών Ελλήνων γνωστών και μη. Αποτελείται από τον ισόγειο και τον υπόγειο χώρο του. Στο παρελθόν χωριζόταν κατά καιρούς σε δύο τμήματα, το μπροστινό του (μέχρι το τζάκι) και το πίσω (υπόλοιπο κομμάτι του οικοπέδου), αποτελώντας έτσι δύο ξεχωριστούς χώρους διαμονής. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι στα προ-κατοχικά χρόνια, στο πίσω μέρος μαζεύονταν παιδιά και έπαιζαν, ενώ στο πίσω άκρο του είχαν οι τότε ιδιοκτήτες. κοτούλες.

Στα μεταπολεμικά χρόνια ήταν πότε κατοικία και πότε επαγγελματική στέγη, χρωματίζοντας τα σοκάκια της Πλάκας με άρωμα της παλιάς Αθήνας.

Από το 1995 αγοράστηκε σαν κτίριο από εμάς και έκτοτε γίνεται συνεχώς προσπάθεια να βελτιωθεί οπτικά και λειτουργικά.

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ

«Το Καφενείο» αποτελείται από τον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο του. Ο εσωτερικός του χώρος αποτελείται από το ισόγειο και το υπόγειο. Το ισόγειο απαρτίζεται από:

  • τον χώρο υποδοχής (προθάλαμος),
  • την αίθουσα (αίθουσα - τραπεζοκαθίσματα) και
  • την κουζίνα.

Όλοι οι χώροι έχουν οπτική επαφή. Το υπόγειο καλύπτει λειτουργικές ανάγκες του καταστήματος αφού υπάρχουν οι αποθηκευτικοί χώροι, η κάβα, τα βαρέλια παλαίωσης κρασιού, το λογιστήριο αλλά και τις τουαλέτες ( WC ). Στις τουαλέτες οδηγούμαστε από τις σκάλες (σκάλες). O εξωτερικός χώρος βρίσκεται εμπρός από το κατάστημα μας όπου είναι πεζόδρομος και καλύπτεται για το 2004, βάση αδείας του δήμου, από τραπεζοκαθίσματα.

ΤΡΑΠΕΖΙΑ

Εντός του καταστήματος υπάρχουν 18 τραπέζια που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 70 άτομα. Πρόκειται για τραπέζια που καλύπτουν τις ανάγκες 1 έως και 8 ατόμων, ανάλογα με το μέγεθος τους. Δίνεται όμως και η δυνατότητα για φιλοξενία μεγαλύτερης παρέας αφού με την προσθήκη και ενοποίηση τραπεζιών μπορεί να καλύψει ένα τραπέζι τις ανάγκες 26 ατόμων!!!

Εκτός του καταστήματος ο χώρος κυμαίνεται ανάλογα με την χορήγηση αδείας από το Δήμο Αθηναίων. Για το έτος 2004, η υπηρεσία του Δήμου έχει χορηγήσει άδεια στο κατάστημα ώστε να μπορεί να καλύψει 15 τουλάχιστον τραπεζάκια 1 έως και 4 ατόμων. Εξωτερικά δίνεται η ίδια δυνατότητα ενοποίησης τραπεζιών, για τις ανάγκες μεγαλύτερης παρέας.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ

Για «Το Καφενείο», ο κατάλογος, είναι ο βασικότερος ψυχολογικός παράγοντας στο θέμα του σέρβις. Η αφή του πελάτη με το κατάλογο δίνει έναυσμα για να ξυπνήσουν και οι άλλες αισθήσεις, όπως η όραση, η ακοή και η όσφρηση. Το οπτικό κομμάτι του καταλόγου παίζει στην ψυχολογία, έτσι ώστε, όχι μόνο να χαλαρώσει τον πελάτη, αλλά και να του θυμίσει τους λόγους της εξόδου του. Ένας τυπικός κατάλογος είναι ένα απρόσωπο κατάστημα. Ένας κομψός κατάλογος είναι αν μη τι άλλο ένα πλεονέκτημα για τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, ένας λόγος για να αρχίσει μία πρώτη επαφή με τον πελάτη. Κάτι που αντικατοπτρίζει τον σεβασμό μας στην παρουσία του.

Επιρροή για την δημιουργία του καταλόγου είναι η γενική εικόνα του καταστήματος, αλλά και η αισθητική που θέλουμε να περάσουμε. Ένα στοιχείο τουλάχιστον πρέπει να είναι κοινό, από το υλικό κατασκευής, έως την καλλιτεχνική γραμματοσειρά γραφής του. Το στοιχείο αυτό συνήθως εφάπτεται οπτικά του χώρου, προκειμένου κατάλογοι και χώρος να είναι μνήμες που εναλλάσσονται στο μυαλό του πελάτη.

Εικόνες καταλόγων μπορείτε να δείτε στο art studio .

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Το κατάστημα είναι εξοπλισμένο με:

  • Κεντρική κλιματιστική μονάδα ψύξης θέρμανσης,
  • Τζάκι. Τους χειμερινούς μήνες το τζάκι του καταστήματος που βρίσκεται σε περίοπτη θέση δίνει την αισθητική του σπιτιού και θερμαίνει με τις φλόγες του, το κατάστημα. Το τζάκι προσφέρεται και για έναν ακόμη λόγο. Με την θράκα του, ψήνονται πατάτες που στην συνέχεια ανοίγονται και γεμίζονται με φρέσκο βούτυρο τύπου Κερκύρας, τυρί και μπαχαρικά.
  • Φυσικό αέριο. Οι σύγχρονες εστίες λειτουργούν εξολοκλήρου με φυσικό αέριο, για καλύτερη ποιότητα στο ψήσιμο. Υπάρχει λέβητας που τροφοδοτεί με ζεστό νερό αδιάκοπα τις τουαλέτες αλλά και τα σώματα του καλοριφέρ που υπάρχουν στην αίθουσα,
  • Ψυκτικό θάλαμο για ασφάλεια στα τρόφιμα,
  • Ραδιόφωνο με ηχεία στην αίθουσα για μουσική απόδραση,
  • Σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών που καλύπτει πιστωτικές κάρτες τύπου VISA , MASTERCARD , AMERICAN EXPRESS , DINNERS CLUB και κάρτες τύπου DEBIT από τις τράπεζες ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ALPHA , CITIBANK .

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Είμαστε ανοιχτά κάθε μέρα, όλο τον χρόνο εκτός από το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, την παραμονή πρωτοχρονιάς από τις 7μ.μ. έως την πρωτοχρονιά στις 5μ.μ.. Το κατάστημα λειτουργεί για καφέ και ποτό από τις 9:30 π.μ., έως τις 2:00 π.μ.. Η κουζίνα του είναι ανοιχτά από τις 11π.μ. έως τις 1π.μ..

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Κρατήσεις γίνονται κατόπιν τηλεφωνήματος στο 210-3246916. Για αυτονόητους λόγους, σε περίπτωση που η κράτηση είναι άνω των 10 ατόμων υπάρχει πιθανότητα να ζητηθεί προκαταβολή. Σε περίπτωση που ζητηθεί κράτηση σε όλο το κατάστημα απαιτείται να γίνει πρώτη επαφή με τον υπεύθυνο τουλάχιστον 14 ημέρες πριν.