Welcome

It has been a long time since the snacks and coffee place "To Kafeneio" has been housed in a 400+ years old building. It was occasionally the main residence of many famous and unknown Greek people. It consists of the ground floor and the underground floor. In the past it was separated in two parts; the front part (up to the fireplace) and the rear part (the rest), thus having two separate residences. It is witnessed that before the German occupation (1940 - 1944) the children who lived in this neighbourhood used to gather and play in the rear part while the owners of the building kept their chickens at the edge of the rear part.

Mezedes

Discover our mezedes menu

Φρέσκα αμπελόφυλλα γεμιστά με ρύζι, κρεμμύδι, δυόσμο και μπαχαρικά. Μια πραγματικά μοναδική συνταγή.   Tip… το μυστικό στα ντολμαδάκια είναι η σωστή δόση φρέσκου χυμού λεμονιού.  
Η συνταγή του κεφτέ έρχεται και μεταμορφώνει το πιάτο με τη διάσημη εδώ και χρόνια σάλτσα του Νικόλα. Ο πρώτος μας σεφ στο Καφενείο, έφερε μια συνταγή από τη μικρασιατική Ίμβρο ηλικίας πάνω από 100 έτη. Μια
100% μοσχαρίσιος Ελληνικός κιμάς. Αρκετός φρέσκος δυόσμος, λεμόνι και αυγά αχυρώνα, μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά του, το κάνουν ίσως το πιο διάσημο πιάτο μας εδώ και χρόνια. Tip… ο κιμάς είναι το προϊόν που
Μια συνταγή εμπνευσμένη από ένα λατρεμένο μαγαζί στη Κέρκυρα. Μπουκίες κοτόπουλο φιλέτο μαγειρεμένες με φρέσκα και άγρια μανιτάρια. Η ποιοτική γεύση του βασιλομανίταρου και η πολύπλοκη συνταγή μπαχαρικών με
Ψητό στη πλάκα σαγανάκι από τη Χίο. Η αρωματική του ένταση και η πολυπλοκότητα στην επίγευση του το κάνει μοναδικό.   Tip… το σαγανάκι Μαστέλο είναι μόνιμα στο κατάλογο μας από το 1999. Είμαστε από τους
Φύλλο σφολιάτας γεμιστό με βαρελίσια πικάντικη φέτα και θυμαρίσιο Κρητικό μέλι.   Tip… η ποιότητα της φέτας και του μελιού είναι το απόλυτο μυστικό της συνταγής αυτής  
Πίτα φτιαγμένη από φύλλο στάκας. Γέμιση από γραβιέρα, παστουρμά, πιπεριά και μπαχαρικά.   Tip… ο παστουρμάς γίνεται πιο γευστικός αν αφαιρέσεις το τσιμένι.  
Παράγεται αποκλειστικά από μελιτζάνες ψημένες στη φλόγα. Η λιαστή ντομάτα της δίνει ανώτερη γευστική απόλαυση. Tip… το κρητικό μέλι που βάζουμε διώχνει τις εντάσεις και την κάνει ασυναγώνιστη  

Salads

Discover our salads menu

Μαύρες φακές σερβίρονται με φρέσκο κρεμμυδάκι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.   Tip… η μαύρη φακή ονομάζεται beluga, λόγο της διατροφικής αξίας της είναι το χαβιάρι των χορτοφάγων  
Η συσταγή μιας «μπερδεμένης» σαλάτας που οριοβατεί μεταξύ της μαρουλοσαλάτας και της αγγουροντομάτας, με τριμμένη φέτα από πάνω. Tip… αν και ακούγεται περίεργο, η σαλάτα αυτή ξεκίνησε από μια διατροφή για…
Η κλασσική χωριάτικη χωρίς τη φέτα της, θα ήταν απλά ένα ακόμα πιάτο του μενού μας. Η κάπαρη μας ταξιδεύει στα όμορφα σκόκακια κάθε νησιού του αιγαίου   Tip… η κάπαρη έχει χαρακτηριστεί από πολλές χώρες
Μια εντυπωσιακή οπτικά αλλά και γευστικά σαλάτα, με υλικά αρίστης ποιότητας. Η πιπεράτη γεύση της ρόκας, παντρεύεται με την ντελικάτη γεύση του ψητού μανουριού. Η σως βαλσάμικου ολοκληρώνει το τρίπτυχο μιας
Παξιμάδι σε σχήμα πιάτου, γεμίζει με ντομάτα, κρεμμύδι, φέτα, κάπαρη, αγουρίδα και ελαιόλαδο.   Tip… ο φούρνος Αυγενάκης στο Τυμπάκι Κρήτης είναι ο πρώτος που έφτιαξε τη Παξιμαδόκουπα και έχει δίπλωμα

Desserts

Discover our desserts menu

Πανακότα, το διάσημο Ιταλικό γλυκό. Μήπως ήρθε η ώρα να το μετατρέψουμε σε άλλη μία Ελληνική γαστρονομική πειραματική ιδέα για νέες ευρυματικές συνταγές; Πάντα η αιτία σε ένα πειραματισμό μας είναι κάτι που
Η πανακότα εξελίσσεται και γίνεται βάση. Ο συνδυασμός της συνταγής αυτής με τη ποιοτική σοκολάτα Valhrona, κάνουν ένα εντελώς διαφορετικό γλυκό με πραγματικά απίστευτη γεύση. Tip… η σοκολάτα Valhrona, είναι η
Παραδοσιακή συνταγή κορμού με βιτάμ, σοκολάτα, μπράντυ Μεταξά, μπισκότα και φυστίκι Αιγίνης   Tip… ο κορμός είναι το σπιτικό γλυκό πολλών μεσογειακών λαών, με τις παραλλαγές του, που πολλές φορές

Events & Blog

Stay up to date with us

25/03
The Guardian mentions To Kafeneio as one of the nice spots in Athens. Read the full article at https://www.theguardian.com/travel/2010/mar/04/spotted-by-locals-city-tips
01/07
"To Kafeneio" honours our ancestors by creating a celestial dome on its ceiling, similar to the sky of Athens. On the 13th of August 2004 takes place the ceremony for the beginning of the ATHENS 2004 OLYMPIADE,
01/02
New York Times, the most famous newspaper world wide, refers to the "To Kafeneio" in an article about ouzo. The article covers the methods of production of ouzo an suggests to the visitors of Athens the top 5

Reservation

Please complete the submission form
below to make a reservation.

Location

Contact us right now!

Phone: +30.210.3246916
Address: 1, Epicharmou Str. - Plaka
Hours: 10 am - 1 am Mon-Sun
E-mail: info@tokafeneio.gr