Καλώς ήλθατε

Σε κτίριο τουλάχιστον 400 ετών, στεγάζεται εδώ και χρόνια «Το Καφενείο». Κατά καιρούς ήταν κύρια κατοικία πολλών Ελλήνων γνωστών και μη. Αποτελείται από τον ισόγειο και τον υπόγειο χώρο του. Στο παρελθόν χωριζόταν κατά καιρούς σε δύο τμήματα, το μπροστινό του (μέχρι το τζάκι) και το πίσω (υπόλοιπο κομμάτι του οικοπέδου), αποτελώντας έτσι δύο ξεχωριστούς χώρους διαμονής. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι στα προ-κατοχικά χρόνια, στο πίσω μέρος μαζεύονταν παιδιά και έπαιζαν, ενώ στο πίσω άκρο του είχαν οι τότε ιδιοκτήτες. κοτούλες.

Μεζέδες

Ανακαλύψτε τους μεζέδες μας

Φρέσκα αμπελόφυλλα γεμιστά με ρύζι, κρεμμύδι, δυόσμο και μπαχαρικά. Μια πραγματικά μοναδική συνταγή.   Tip… το μυστικό στα ντολμαδάκια είναι η σωστή δόση φρέσκου χυμού λεμονιού.  
Η συνταγή του κεφτέ έρχεται και μεταμορφώνει το πιάτο με τη διάσημη εδώ και χρόνια σάλτσα του Νικόλα. Ο πρώτος μας σεφ στο Καφενείο, έφερε μια συνταγή από τη μικρασιατική Ίμβρο ηλικίας πάνω από 100 έτη. Μια
100% μοσχαρίσιος Ελληνικός κιμάς. Αρκετός φρέσκος δυόσμος, λεμόνι και αυγά αχυρώνα, μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά του, το κάνουν ίσως το πιο διάσημο πιάτο μας εδώ και χρόνια. Tip… ο κιμάς είναι το προϊόν που
Μια συνταγή εμπνευσμένη από ένα λατρεμένο μαγαζί στη Κέρκυρα. Μπουκίες κοτόπουλο φιλέτο μαγειρεμένες με φρέσκα και άγρια μανιτάρια. Η ποιοτική γεύση του βασιλομανίταρου και η πολύπλοκη συνταγή μπαχαρικών με
Ψητό στη πλάκα σαγανάκι από τη Χίο. Η αρωματική του ένταση και η πολυπλοκότητα στην επίγευση του το κάνει μοναδικό.   Tip… το σαγανάκι Μαστέλο είναι μόνιμα στο κατάλογο μας από το 1999. Είμαστε από τους
Φύλλο σφολιάτας γεμιστό με βαρελίσια πικάντικη φέτα και θυμαρίσιο Κρητικό μέλι.   Tip… η ποιότητα της φέτας και του μελιού είναι το απόλυτο μυστικό της συνταγής αυτής  
Πίτα φτιαγμένη από φύλλο στάκας. Γέμιση από γραβιέρα, παστουρμά, πιπεριά και μπαχαρικά.   Tip… ο παστουρμάς γίνεται πιο γευστικός αν αφαιρέσεις το τσιμένι.  
Παράγεται αποκλειστικά από μελιτζάνες ψημένες στη φλόγα. Η λιαστή ντομάτα της δίνει ανώτερη γευστική απόλαυση. Tip… το κρητικό μέλι που βάζουμε διώχνει τις εντάσεις και την κάνει ασυναγώνιστη  

Σαλάτες

Γευθείτε τις ξεχωριστές σαλάτες μας

Μαύρες φακές σερβίρονται με φρέσκο κρεμμυδάκι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.   Tip… η μαύρη φακή ονομάζεται beluga, λόγο της διατροφικής αξίας της είναι το χαβιάρι των χορτοφάγων  
Η συσταγή μιας «μπερδεμένης» σαλάτας που οριοβατεί μεταξύ της μαρουλοσαλάτας και της αγγουροντομάτας, με τριμμένη φέτα από πάνω. Tip… αν και ακούγεται περίεργο, η σαλάτα αυτή ξεκίνησε από μια διατροφή για…
Η κλασσική χωριάτικη χωρίς τη φέτα της, θα ήταν απλά ένα ακόμα πιάτο του μενού μας. Η κάπαρη μας ταξιδεύει στα όμορφα σκόκακια κάθε νησιού του αιγαίου   Tip… η κάπαρη έχει χαρακτηριστεί από πολλές χώρες
Μια εντυπωσιακή οπτικά αλλά και γευστικά σαλάτα, με υλικά αρίστης ποιότητας. Η πιπεράτη γεύση της ρόκας, παντρεύεται με την ντελικάτη γεύση του ψητού μανουριού. Η σως βαλσάμικου ολοκληρώνει το τρίπτυχο μιας
Παξιμάδι σε σχήμα πιάτου, γεμίζει με ντομάτα, κρεμμύδι, φέτα, κάπαρη, αγουρίδα και ελαιόλαδο.   Tip… ο φούρνος Αυγενάκης στο Τυμπάκι Κρήτης είναι ο πρώτος που έφτιαξε τη Παξιμαδόκουπα και έχει δίπλωμα

Γλυκίσματα

Για να σας γλυκάνουμε

Πανακότα, το διάσημο Ιταλικό γλυκό. Μήπως ήρθε η ώρα να το μετατρέψουμε σε άλλη μία Ελληνική γαστρονομική πειραματική ιδέα για νέες ευρυματικές συνταγές; Πάντα η αιτία σε ένα πειραματισμό μας είναι κάτι που
Η πανακότα εξελίσσεται και γίνεται βάση. Ο συνδυασμός της συνταγής αυτής με τη ποιοτική σοκολάτα Valhrona, κάνουν ένα εντελώς διαφορετικό γλυκό με πραγματικά απίστευτη γεύση. Tip… η σοκολάτα Valhrona, είναι η
Παραδοσιακή συνταγή κορμού με βιτάμ, σοκολάτα, μπράντυ Μεταξά, μπισκότα και φυστίκι Αιγίνης   Tip… ο κορμός είναι το σπιτικό γλυκό πολλών μεσογειακών λαών, με τις παραλλαγές του, που πολλές φορές

Εκδηλώσεις & Νέα

Για να μην χανόμαστε

20/01
Αγαπητοί μας φίλοι καλημέρα και χρόνια πολλά. Από τις 23-29 Ιανουαρίου, Το Καφενειο, σε συνεργασία με το Κτήμα Αβαντις και τον ιδιοκτήτη του κτήματος Αποστολο Μουντριχα, δημιουργούν μια μοναδική εκδήλωση οίνου. Το
14/05
Η μεγαλύτερη ιστοσελίδα κριτικής εστιατορίων στο κόσμο, με πάνω απο 100,000,000 κριτικές και με συνεχή ενημέρωση λόγω του τρόπου λειτουργίας του ιστοχώρου, μας τοποθέτησε το 2012 στα 20 καλύτερα εστιατόρια στην
28/09
Αγαπητοί μας φίλοι,το 2010 είναι χρονιά σταθμός για μας και για μένα προσωπικά. Ένα όνειρο 6 ετών, γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Το Καφενείο και φυσικά όλοι εσείς γίνεται χορηγός, της προσπάθειας μου για την

Κρατήσεις

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα
για να κάνετε κράτηση.

Τοποθεσία

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Τηλ: +30.210.3246916
Διεύθυνση: Επιχάρμου 1 - Πλάκα
Ανοιχτά: 10 πμ - 1 μμ Δευ-Κυρ
E-mail: info@tokafeneio.gr