email it print it

Ο 3ος Μήνας Κρασιού είναι επί ποδός. Ήδη από τις αρχές του Νοέμβρη, τα πρώτα δείγματα γραφής που έχουμε γευτεί, μας δείχνουν ότι θα έχουμε εντυπωσιακές πρώτες παρουσιάσεις.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Για τρίτη συνεχή χρονιά φέτος, διοργανώνουμε μια προτότυπη αλλά και μοναδική στην Ελλάδα εκδήλωση με θέμα το μη εμφυαλομένο κρασί ή όπως το ξέρουμε οι περισσότεροι, το χύμα. Πάνω στο πλέον παρεξηγημένο αυτό είδος, βάζουμε τα δυνατά μας για να διαμορφώσουμε στο κόσμο μια διαφορετική εικόνα για την ποιότητα του και τα δομικά χαρακτηριστικά του (όπως η οξύτητα, η φρεσκάδα, η γευσιγνωστική του πολυπλοκότητα κ.α.). Όλο το χρόνο συνεργαζόμαστε με επαγγελματιές οινοποιούς και οινοπαραγωγούς ώστε να μαθαίνουμε από πρώτο χέρι τις εξελίξεις πάνω στο χώρο της καλλιέργειας της αμπέλου. Από τις αρχές του φθινοπώρου που κυρίως τότε γίνεται η περισυλλογή των σταφυλιών μέχρι και τις πρώτες ημέρες του χειμώνα παρακολουθούμε με υπομονή και είμαστε από τους πρώτους που δοκιμάζουν τα νέα κρασιά του Ελληνικού αμπελώνα. 

Για φέτος λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι τα πρώτα στοιχεία, μας δείχνουν ότι η ανοδική πορεία των τελευταίων ετών θα συνεχιστεί. Παρά τους φόβους και τις επιφυλάξεις που είχαν οι πιο πολλοί από τους παραγωγούς που μιλήσαμε (εξαιτιάς της καιρικής αστάθειας), τα πρώτα αποτελέσματα υποδηλώνουν έντονα χαρακτηριστικά σε γηγενείς αλλά και ξένες ποικιλίες παραγωγής λευκών και ροζέ οίνων, ενώ σιγά σιγά βλέπουμε ότι θετικά θα κλείσουν το μπουκέτο των καινούργιων οίνων, τα κόκκινα (το νέο Αγιωργήτικο που δοκιμάσαμε ήταν αρκετά παραγωγικό σε αρώματα, πιπεράτο και φρουτώδες).

Πρέπει να σας πούμε ότι ο 3ος Μήνας Κρασιού θα είναι σίγουρα πιο πλούσιος από τους δύο προηγούμενους. Την πρώτη χρονιά μπορούμε να πούμε ότι ο ενθουσιασμός μας, μας έκανε να επιλέξουμε σχετικά γρήγορα τα κρασιά μας και να παρουσιαστούμε με το γνώριμο, για τα Ελληνικά δεδομένα, απροετοίμαστο τρόπο απέναντι στη ζήτηση που εμφανίστηκε από το κοινό μας. Τη δεύτερη χρονιά δείξαμε ότι ο Μήνας Κρασιού μπορεί να δημιουργήσει αρκετούς θαυμαστές και να προσφέρει γευσιγνωστικά στους πελάτες μας. Χωρίς να σας προδιαθέσουμε, ο 3ος Μηνας Κρασιού, πιστέψτε μας, θα γράψει ιστορία.

Πέρυσι, δημιουργήσαμε για πρώτη φορά θεματικές ενότητες για κρασιά που τους ένωνε κάτι κοινό (κυρίως η ποικιλία που προέρχονται), αλλά τους χώριζε κάποιο χαρακτηριστικό τους γνώρισμα (Προέλευση - Ηλικία - Χρώμα - Τρόπος Ζήμωσης και Ωρίμανσης - Τρόπος Παλαίωσης).  Για πρώτη χρονιά φέτος θα έχουμε θεματικές ενότητες σε μορφή προσφοράς, για τους πελάτες μας που θέλουν να συμμετέχουν ενεργά στη γευσιγνωστική πανδαισία που ετοιμάζουμε. Έτσι για παράδειγμα για αυτούς που θα θέλουν να πάρουν μέρος στην γευστική δοκιμή ενός οίνου που είναι φρέσκος και ενός ίδιου που παλαιώθηκε σε δρύινο βαρέλι, μπορούν να επιλέξουν κατά την παραγγελία τους τη θεματική ενότητα "Παλαιός-Νέος" και να δοκιμάσουν μισό λίτρο από το ένα και μετά άλλο μισό λίτρο από το άλλο. 

Για πρώτη φορά φέτος θα έχουμε παγκόσμια πρώτη οίνου που θα παρουσιαστεί στο κοινό του μετά την αναγωγική παλαίωση του αφού εμφυαλωθεί.

Για πρώτη φορά θα ξεπεράσουμε τις 30 παρουσιάσεις οίνων και θα είναι η πρώτη φορά που θα σας έχουμε κρασιά απευθείας από το κελλάρι μας.

Για πρώτη φορά θα δοκιμάσουμε μαζί, την πειραματική δημιουργία λευκού οίνου κατηγορίας "fume´", που έγινε σε Γαλλικό Δρύινο βαρέλι εξαιρετικής ποιότητας και ειδικά κατασκευασμένο για το κρασί που θα μπει. Το συγκεκριμένο βαρέλι δοκιμάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για την αρκετά σπάνια ποικιλία Viognier.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ακόμα ότι είναι αρκετά νωρίς για να σας δώσουμε λεπτομερή και συγκεκριμένη αναφορά για τα χαρακτηριστικά της εκδήλωσης. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε ακόμα περισσότερες ιδέες και κρασιά για σας. Ως τώρα πάντως μπορούμε να σας ενημερώσουμε για αυτά που ήδη έχουμε επιλέξει ή καταφέρει να δεσμεύσουμε και θα γευτείτε:

 1. Μοσχάτο
 2. Ροδίτη από Μακεδονία
 3. Ροδίτη από Πελλοπόνησο
 4. Ασύρτικο
 5. Νυχτέρι
 6. Μοσχοφίλερο
 7. Chardonnay
 8. Sauvignon Blanc
 9. Viognier Fume´
 10. Ρομπόλα
 11. Αγιωργήτικο Ροζέ
 12. Ζίτσα Ροζέ
 13. Μανδηλαριά Σαντορίνης
 14. Αγιωργήτικο 2005
 15. Αγιωργήτικο 2006
 16. Cabernet - Sauvignon 2006
 17. Cabernet - Sauvignon Παλαιωμένος
 18. Merlot 2006
 19. Merlot Παλαιωμένος
 20. Syrah Παλαιωμένος

Όλα τα κρασιά μας, που αναγράφονται με το τίτλο Παλαιωμένος έχουν παλαιωθεί σε Γαλλικά Δρύινα Βαρέλια γνωστών οίκων της Γαλλίας με τρίτη το πολύ χρήση.
 
  ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ | ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ | ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ | ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΠΟΤΑ | ART & DESIGN | Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ | ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ | |      
     
  ©2004-2017 www.tokafeneio.gr - Created by Intercube media