email it print it

ΤΙΤΛΟΣ: ΤΖΑΤΖΙΚΙ

ΚΑΤΑΓΩΓΗ: ΝΗΣΙΑ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1 – ΕΥΚΟΛΗ

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-5

ΧΡΟΝΟΙ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: 5 ΛΕΠΤΑ

ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: -

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ: 1 ΛΕΠΤΟ

ΥΛΙΚΑ

300 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ

1 ΑΓΓΟΥΡΙ

ΛΙΓΟ ΑΝΙΘΟ

ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΛΑΤΙ & ΠΙΠΕΡΙ

ΛΙΓΟ ΟΥΖΟ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΜΕΤΡΙΟ ΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ

ΤΡΙΦΤΗΣ

ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΟΠΗΣ ΣΑΛΑΤΙΚΩΝ

ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ

ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΤΗΣ ΣΚΟΡΔΟΥ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΜΑΝΑΒΙΚΗΣ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Τρίβουμε το αγούρι αφού πρώτα το καθαρίσουμε καλά εξωτερικά. Το σουρώνουμε καλά. Μετά αφού στραγγίξει το βα΄ζουμε στο δοχείο ανακατέματος και προσθέτουμε το γιαούρτι μια κουταλιά του γλυκού αλάτι λίγο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Ψιλόκόβουμε τον άνιθο με το μαχαίρι σαλατικών και το προσθέτουμε και αυτό στο μίγμα. Τέλος ρίχνουμε και ελάχιστο ούζο. Ανακατεύουμε καλά. Το τζατζίκι μας είναι έτοιμο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

Σερβίρουμε σε πιάτο ορεκτικών στάζονται από πάνω λίγο ελαιόλαδο και τοποθετώντας μία ελιά στο κέντρο.

 
  ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ | ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ | ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ | ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΠΟΤΑ | ART & DESIGN | Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ | ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ | |      
     
  ©2004-2017 www.tokafeneio.gr - Created by Intercube media