email it print it

ΤΙΤΛΟΣ: ΦΑΒΑ

ΚΑΤΑΓΩΓΗ: ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2 – ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΗ

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8

ΧΡΟΝΟΙ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: -

ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 60 ΜΕ 70 ΛΕΠΤΑ

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ: 1 ΛΕΠΤΟ

ΥΛΙΚΑ

500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΑΒΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ (ΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΗ) (Η ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΝΩΣΤΗ)

2 ΜΕΤΡΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΑΤΙ

ΛΙΓΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΠΙΠΕΡΙ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΝΕΡΟΥ

ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΟΠΗΣ ΣΑΛΑΤΙΚΩΝ

ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι κοπής σαλατικών τα κρεμμύδια σε μικρά κιβάκια. Βάζουμε τη φάβα στο σουρωτήρι και με αρκετό νερό τη ξεπλένουμε.

Ρίχνουμε περίπου 3 λίτρα νερό στη κατσρόλα (φωτιά μέτρια προς δυνατή) (όσο περισσότερο νερό χρησιμοποιήσουμε τόσο περισσότερο θα διαρκέσει ο βρασμός της φάβας και τόσο πιο λεία θα γίνει). Όταν βράζει αρκετά το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τη φάβα. Μετά από λίγο η φάβα θα αρχίσει να "αφρίζει". Τότε πέρνουμε τη κουτάλα και απομακρύνουμε τον αφρό όσο περισσότερο μπορούμε (είναι τα οξέα της φάβας και θα μας βοηθήσει η διαδικασία αυτή να δίωξουμε τυχών πικρίλα από το φαγητό μας αλλά και να γίνει πιο ηγιεινή). Μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς. Σε τακτά χρονικά διαστήματα ανακατεύουμε προσέχοντας (εκεί είναι το μυστικό) να μην κολλήσει στο πάτο. Όταν η φάβα γίνει λεία (έχουν λιώσει τα κρεμμύδια) και χυλός τότε είναι έτοιμη.

Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το πιπέρι και ελαιόλαδο (100 ml) και ανακατεύουμε για τελευταία φορά. Την αφήνουμε να ηρεμήσει και μετά από λίγο είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

Σερβίρουμε σε οβάλ πιάτο (πιάτο ορεκτικών) περιλούζοντας την με ελαιόλαδο. Μπορούμε ακόμα να ρίξουμε από πάνω λίγο ξερό κρεμμύδι για γαρνιτούρα. Ένα κομμένο λεμόνι στα πλάγια του πιάτου και είμαστε έτοιμοι.

 
  ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ | ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ | ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ | ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΠΟΤΑ | ART & DESIGN | Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ | ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ | |      
     
  ©2004-2017 www.tokafeneio.gr - Created by Intercube media