email it print it

ΤΙΤΛΟΣ: ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ

ΚΑΤΑΓΩΓΗ: ΠΗΛΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1 – ΕΥΚΟΛΗ

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8

ΧΡΟΝΟΙ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: -

ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 25 ΛΕΠΤΑ

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ: 1 ΛΕΠΤΟ

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΧΟΙΡΙΝΟ (ΚΡΕΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΕΥΡΟ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΟ ΜΕ ΛΙΠΟΣ, ΖΗΤΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΣΑΠΗ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΚΟΨΕΙ ΣΕ ΜΠΟΥΚΙΕΣ)

2 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΜΕΤΡΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ

2 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΜΕΤΡΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ

200 ml ΗΛΙΕΛΑΙΟ Ή ΑΡΑΒΟΣΙΤΕΛΑΙΟ

150 ml ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΑΤΙ

ΛΙΓΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΡΙΓΑΝΗ

(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ) 200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΕΤΑ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙ

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΝΕΡΟΥ

ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΟΠΗΣ ΚΡΕΑΤΩΝ

ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΟΠΗΣ ΣΑΛΑΤΙΚΩΝ

ΣΤΙΦΤΗ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Κόβουμε με το μαχαίρι κοπής σαλατικών τις πιπεριές, αφού τις καθαρίσουμε πρώτα, σε μεγάλα κομμάτια (στο μέγεθος του ευρώ περίπου). Στίβουμε τα λεμόνια. Αν ο χασάπης δεν μας κάνει την χάρη (που είναι υποχρεωμένος να μας την κάνει γιατί πρέπει τα κόμμάτια να έχουν το λίπος τους) τότε με το μαχαίρι κρεατικών κόβουμε το κρέας. παράλληλα βράζουμε με το βραστήρα νερό.

Ρίχνουμε λίγο βραστό νερό στο τηγάνι (επιλογή κουζίνας σε βαθμίδα από το 1 ως το 10, στο 7) και αφού αυτό βράζει ρίχνουμε τις μπουκιές κρέατος και τις ραντίζουμε με το αλάτι. Τις αφήνουμε να βγάλουν την υγρασία που έχουν, ανακατεύοντας καλά. Αυτό θα πάρει περίπου 15 λεπτά. Μόλις δούμε ότι τα υγρά έχουν σχεδόν όλα εξατμηστεί (με αυτή τη διαδικασία καταφέρνουμε να διώξουμε το βαρύ άρωμα του κρέατος ώστε να γίνει πιο ευάλωτο στα αρώματα της πιπεριάς), ρίχνουμε το λάδι, ανακατεύουμε και ρυθμίζουμε την κουζίνα στο μέγιστο. Με το που έχει ροδίσει το κρέας ρίχνουμε τις πιπεριές, την ρίγανη και το πιπέρι.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν πρέπει να τις αφήσουμε αρκετή ώρα να ψηθούν γιατί μετά έχουν άσχημη όψη (διαλύονται).

τέλος κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε το χυμό λεμόνι (σβήνουμε το κρέας με χυμό λεμονιού).

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

Σερβίρουμε σε μεγάλο στρογγυλό πιάτο τοποθετώντας περιμετρικά ροδέλες από πιπεριά και ντομάτας. Προεραιτικά ρίχνουμε τριμμένο τυρί φέτας πάνω από την τηγανιά (συνταγή του Πηλίου).

 
  ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ | ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ | ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ | ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΠΟΤΑ | ART & DESIGN | Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ | ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ | |      
     
  ©2004-2017 www.tokafeneio.gr - Created by Intercube media