email it print it

«Το Καφενείο» για πρώτη φορά στην Ελλάδα φέρνει τον οίνο στο τραπέζι σας. 25 διαφορετικοί οίνοι – αντιπροσωπευτικά δείγματα του Ελληνικού τρύγου – παρουσιάζονται σε ένα διαφορετικό παζάρι γεύσεων και αρωμάτων. Λίστα χύμα κρασιών (και όχι εμφιαλωμένων) επιλεγμένη να καλύψει όλα ή σχεδόν όλα τα γούστα και όλα τα μήκη και πλάτη της Ελληνικής γης. Λήμνος, Νεμέα, Σαντορίνη, Ιωάννινα, Πάτρα, Παρνασσός, Ριτσώνα, Νάουσα, Μαντινεία, Αρχαίες Κλεόνες. Για 4 εβδομάδες τα 25 αυτά κρασιά θα έχουν στέγη κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, «Το Καφενείο».

Μέσα από τους αιώνες ξεπροβάλει η άμπελος ως το κυρίαρχο ιερό φυτό του ανθρώπινου βίου. Πιο παλαιή και από τον ίδιο τον άνθρωπο, λατρεύτηκε τόσο πολύ που εκπροσωπήθηκε ακόμα και από θεό στην αρχαιότητα. Η συλλογή στέμφυλων παίρνει τη μορφή τελετής, στο πάτημα γίνεται μεγάλη γιορτή, η τοποθέτηση του μούστου στο βαρέλι απαιτεί γνώσεις οινοποιού και η παρακολούθηση της ωρίμανσης οινολόγου, ενώ τέλος η εμφιάλωση είναι η μόνη φάση της παραγωγής κρασιού που μπορούμε να έχουμε εικόνα για το αποτέλεσμα που τόσο υπομονετικά περιμένουμε.

Σίγουρα η παραγωγή κρασιού είναι μια πολύπλοκη και πολύμορφη διαδικασία όπου περιπλέκονται αρκετοί διαφορετικοί φορείς. Αξίζει να αναφερθεί ότι πάνω από εκατό επαγγέλματα εμπλέκονται σ’αυτήν από την άμπελο ως την ολοκλήρωση της παραγωγής οίνου. Από τον αγρότη και τον γεωπόνο, ως το βαρελοποιό και τον παραγωγό φελλών, η παραγωγή οίνου έχει την ίδια πολυπλοκότητα που έχει η παρασκευή ενός φαρμάκου! 

Εμείς όμως δεν θα σταθούμε εκεί. Σκοπός μας είναι να κεντρίσουμε στο κοινό μας το ενδιαφέρον του για οινοποσία, δίνοντας του παράλληλα τη δυνατότητα να το συνδυάσει με τον κατάλληλο μεζέ. Θα προσπαθήσουμε να αφήσουμε τα μυστικά της τέχνης κατά μέρος και θα απολαύσουμε το αποτέλεσμα αυτής, δίνοντας εναύσματα πόσης και γευσιγνωσίας.

  1. ΡΕΤΣΙΝΑ
  2. ΜΟΣΧΑΤΟ ΛΕΥΚΟ
  3. ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ
  4. ΖΙΤΣΑ ΛΕΥΚΟ
  5. ΝΥΧΤΕΡΙ
  6. ΡΟΔΙΤΗΣ ΛΕΥΚΟ
  7. ΞΥΝΟΜΑΥΡΟ ΛΕΥΚΟ
  8. ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ & CABERNET
  9. ΖΙΤΣΑ ΡΟΖΕ
  10. ΚΟΚΚΙΝΕΛΙ
  11. ΞΥΝΟΜΑΥΡΟ ΡΟΖΕ
  12. ΡΟΔΙΤΗΣ ΡΟΖΕ
  13. ΑΓΙΩΡΓΗΤΙΚΟ
  14. CABERNET
  15. CABERNET 2001 ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟ
  16. SYRAH
  17. MERLOT
  18. ΞΥΝΟΜΑΥΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
  19. ΜΑΝΔΗΛΑΡΙΑ
  20. ΗΜΙΓΛΥΚΟ ΕΡΥΘΡΟ
  21. ΜΟΣΧΑΤΟ ΓΛΥΚΟ ΛΗΜΝΟΥ
  22. ΜΟΣΧΑΤΟ ΓΛΥΚΟ 2001 ΣΑΜΟΥ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟ
  23. ΜΕΤΖΟ
  24. ΒΙΣΑΝΤΟ
  25. ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ 

... ίσως να μην προλάβετε να τα δοκιμάσετε όλα!


 
  ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ | ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ | ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ | ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΠΟΤΑ | ART & DESIGN | Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ | ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ | |      
     
  ©2004-2017 www.tokafeneio.gr - Created by Intercube media