email it print it

ΤΙΤΛΟΣ:

ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ

ΚΑΤΑΓΩΓΗ:

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:

1 – ΕΥΚΟΛΗ

ΜΕΡΙΔΕΣ:

6-8

ΧΡΟΝΟΙ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:

-

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ:

1 ΛΕΠΤΟ

ΥΛΙΚΑ

Μ/Μ

ΠΟΣΟΤΗΤΑ

ΕΙΔΟΣ

ΤΕΜΑΧΙΟ

1

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ

ΤΕΜΑΧΙΟ

1

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ

ΤΕΜΑΧΙΟ

2

ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ

ΤΕΜΑΧΙΟ

3

ΑΥΓΟ

ΒΑΡΟΣ

150 ml

ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ

ΒΑΡΟΣ

100 gr

ΜΥΤΖΙΘΡΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

ΒΑΡΟΣ

400 gr

ΦΕΤΑ

ΚΟΥΤΑΛΙΑ

1 ΣΟΥΠΑΣ

ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΥΤΕΡΗ

ΚΟΥΤΑΛΙΑ

1 ΣΟΥΠΑΣ

ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ

ΤΕΜΑΧΙΟ

ΜΕΡΙΚΕΣ

ΕΛΙΕΣ

ΤΕΜΑΧΙΟ

ΕΛΑΧΙΣΤΟ

ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΜΙΞΕΡ Ή ΜΠΛΕΝΤΕΡ

ΜΑΧΑΙΡΙ ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΑ

ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ

ΚΟΥΤΑΛΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

ΜΠΩΛ ΜΕΤΡΙΟ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Καθαρίζουμε μέσα και έξω τις πιπεριές ώστε να φύγουν οι σπόροι.

Ψιλοκόβουμε τη πράσινη και την κόκκινη πιπεριά με το μαχαίρι για σαλάτα.

Βάζουμε στο μπλέντερ τους κρόκους των αυγών, το λάδι και τις καυτερές πιπεριές. Μετά από λίγο αρχίζουμε να προσθέτουμε τη μυτζίθρα μέχρι να δέσει το υγρό.

Αποσύρουμε το μίγμα στο μέτριο μπωλ και προσθέτουμε τη πάπρικα. Ανακατεύουμε με το κουτάλι κατσαρόλας μέχρις ότου να γίνει ένα τέλειο μίγμα.

Προσθέτουμε την φέτα αφού την έχουμε πρώτα τρίψει με το χέρι μας. Ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Ανακατεύουμε.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

Γαρνίρουμε σε μικρό πιατάκι με φύλλο μαϊντανού και με μία ή δύο ελιές.

    ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ | ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ | ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ | ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΠΟΤΑ | ART & DESIGN | Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ | ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ | |               ©2004-2017 www.tokafeneio.gr - Created by Intercube media